121017

Shit vad tiden går fort! Nu har mer än halva oktober månad gått! Skönt att tiden går så fort men samtidigt lite läskigt. Jag tycker att tiden bara går fortare och fortare ju äldre man blir. Snart är det jul igen!
 
Igår var jag och Micke ute och sprang en runda. Vi tog med oss Ludde också. Han var jätteduktig och hängde med hela rundan. Verkade nästan som att han ville springa ännu längre - det var full fart! Så han får nog hänga med fler gånger. Var länge sen jag hade med honom på joggingtur sist, brukar bara gå långa promenader med honom.
 
Ikväll blir det en lång runda med Ludde. Sen ska jag stryka och försöka hinna göra ett par julkort till.
 
Imorgon är det "fredag" för mig även om det är torsdag (är ledig på fredag). Riktigt gött! Efter jobbet ska jag gå på en synundersökning. Då lär jag förhoppningsvis få redan på om det är dålig syn som gör att jag har huvudvärk. På kvällen kommer syrran förbi. Tanken är att vi ska käka middag ihop och sen baka muffins. Sen sover hon över. Hon har inte sovit över hos mig sen jag bodde i Ystad och man träffar henne inte lika ofta som tidigare så det ska verkligen bli kul att ses:)
 
På fredag ska jag träffa Anna, Olivia och Carro. Blir en sväng på stan och lite fika. På kvällen blir det middag hos mamma och pappa. Kanske jag kikar förbi en sväng hos farmor och farfar också om tiden räcker till.
 
På lördag kommer Mickes föräldrar, syster och bror med familj hem till oss på middag. Ska bli riktigt kul! Tänkte bjuda på tacos och två olika smulpajer! 
 
Söndagen har vi inget planerat än. Kanske blir en sväng ner till Valen. Jag har hittat en snygg tröja på H&M:s hemsida som jag gärna skulle vilja se i verkligheten. Så hinner jag inte kolla på den imorn efter min synundersökning så kikar jag kanske på den på söndag. Tröjan tillhör Lana Del Ray kollektionen. Massa fina kläder men denna tröjan fastnade jag verligen för!
 
 
Snyggt och fräscht med vitt! Vid sidorna är det ett par svarta dragkedjor. Och priset är ynka 149 kr! Så hittar jag den idag eller på söndag så hamnar den i min garderob:)
 
Kram
Johanna
 
 
 

Traderafynd

Jag har börjat samla på Skilda Världar serien. Minns att jag satt som klistrad framför tvn när det började visas 1996. Helt galet så länge sen det är. Köpte den första boxen i somras eftersom den var på rea. Tänkte att jag kunde se det under tiden jag pysslar och gör mina kort. Köpte den andra boxen nu för några veckor sen. Har snart sett klart alla skivor så har varit sugen på att köpa den tredje boxen också. Kollade på Hemmakväll i lördags men där kostade den 299 kr. Tyckte det var lite dyrt så jag kikade in en sväng på Tradera istället och la bud på box 3, 4 och 5 för 199 kr. Det var några som la bud över mig och slutpriset blev 260 kr. Frakten 50. Galet billigt! Tre boxar till priset av en:) Kan inte bli bättre! Så nu har jag laddat upp med boxar inför hela hösten:)
 
 
 
 

Äntligen helg

Nu är det äntligen helg igen! Som jag har längtat!
 
Det har varit en tuff vecka - har haft huvudvärk varje dag, nästan alla dygnets vakna timmar. Känns inte alls bra. Allt man gör blir jobbigt när man har huvudvärk, det är svårt att koncentrera sig på jobbet, man känner sig trött och känner inte för att göra nåt - bara bädda ner sig i sängen och sova bort det onda. Men det går ju inte... Har jobbat på som vanligt ändå men nu när det är fredag känner jag mig riktigt mör. Har haft problem med huvudvärk sen lång tid tillbaka och i perioder är det värre. Nu har jag en jobbig period igen. Har bestämt mig för att gå och kolla min syn så huvudvärken inte har något med dålig syn att göra. Sist jag kollade synen så hade de inget att anmärka på men det kan ju ha ändrats till sist. Förra hösten var jag hemma från jobbet mycket på grund av huvudvärk och var då hos läkare och fick remiss för utredning och en massa piller. Pillerna hjälpte inte och utredningen visade att allt var ok. Så jag la ner det för ett tag och tog bara Panodil, Ipren och andra receptfria värktabletter när jag fick ont. Gillar egentligen inte att ta en massa tabletter så ibland struntar jag helt enkelt i det. Tyvär hjälper inte tabletterna så mycket så nu har jag bestämt mig för att ta tag i detta igen. Börjar som sagt med en synundersökning så får vi se vad som händer sen.
 
Nog om min tråkiga huvudvärk! Nu är det ju äntligen fredag! Ikväll blir det god middag med älsklingen - lövbiff, pommes och Jensens sås! Mums! Efter det ska vi kolla på den nya Johan Falk filmen - de 107 patrioterna.
 
 
Enligt recension jag hörde på radion igår ska filmen vara bra:)
 
På lördag ska jag gå och fotografera mig. Måste förnya mitt körkort. Inte klokt att det har gått tio år sedan man tog körkort. Man börjar ju få åldersnoja. Jag vill behålla det gamla fotot på körkortet som jag tog när jag var 18 haha... Man kommer ju se betydligt äldre ut på detta kortet.. Inte kul.. Hatar dessutom att gå och fotografera mig hos fotograf - tycker man ser så stel ut bilderna. Inte så avslappnat som när man tar bilder hemma.
 
På lördag kväll har vi tänkt gå och se Hypnotisören på bio!
 
 
Ska bli riktigt kul! Inte så ofta man går på bio. Jag har dessutom läst boken och tyckte den var grymt bra så ska bli spännande att se om filmen lever upp till mina förväntningar. Det brukar ju vara så att boken oftast är bättre än filmen.
 
Söndag har vi inte något planerat. Kanske blir lite fix hemma och en joggingrunda. Jag behöver göra fler julkort så det blir lite klippa och klistra också.
 
Hoppas alla får en bra helg!
 
Kram
Johanna

Kläderna från H&M

Här kommer bilder på kläderna som jag beställde från H&M för ett par dagar sedan!
 
 
Snygg klänning
 
 
Mysig polotröja
 
 
Tubhalsduk som jag ska ha när jag springer

Beställning från H&M

 

Har hittat ett par godbitar på H&M:s hemsida som jag beställt hem. Jag brukar egentligen tycka det är roligare att handla kläder i butik och prova dem på plats men plaggen jag ville ha har jag inte hittat ute i någon butik. Har mycket kläder från H&M och storlekarna brukar vara densamma i de flesta plagg så tror nog att detta kan bli bra!

 

Beställde en mysig ljusrosa posotröja, en klänning och en tubbhalsduk. Halsduken var kanske inte världens snyggaste, men ska den när jag springer. Kanske kan minimera risken att bli förkyld… Lägger kanske upp bilder på kläderna senare:)

 

Nu ska jag fortsätta kolla på Bonde söker fru:)

 

Kram Johanna


Ett halvår

Idag är det ett halvår sen Micke och jag träffades första gången:) 

 


Lugn helg

Denna helg har varit lugn för både mig och Micke – riktigt skönt! Längesen vi hade en lugn helg!

 

I fredags var jag ledig. Passade på att åka en sväng till Ystad för att träffa Jenny, Wille och Karin. Blev en sväng på stan och lunch på Snuggles. Åt deras goda pastasallad med kycklingJ Jag köpte en ljusrosa stickad tröja på H&M, örhängen och ett nagellack i färgen burgundy (min nya favoritfärg)! Jenny och Karin hittade också lite smått och gott.

 

 

Wille fikar:)

 

Efter en sväng i stan åkte Karin och jag en sväng till farmor och farfar för att se deras nya lägenhet. De flyttade för ca en vecka sen och nu börjar de äntligen få lite ordning. Inte så lätt att flytta när båda är över 80 år gamla så tur att mamma och pappa har kunnat fixa det mest till dem. Blev lite fika och prat med farmor och farfar innan vi åkte hem till Herrestad för att käka middag. Blev en mumsig kycklingrätt som mamma hade lagat. Efter detta körde jag hem till Trelleborg igen. Micke och jag avslutade kvällen med att kolla på film – What to expect.

 

 

 

 

Riktigt bra film! Bra skådisar och kul story! Den får 4/5 poäng av mig:)

 

I lördags storstädade jag och Micke. Det behövdes verkligen. Riktigt tråkigt att städa men så skönt när det äntligen är gjort. Nermina kom förbi en sväng på eftermiddagen. Hon, jag, Ludde och lilla Isabella var ute på en lång promenad i regnet. Skönt att komma ut en sväng och snacka lite skit även om det var riktigt trist väder. När vi kom hem bakade jag muffins och sen käkade jag och Micke en god middag ihop – blev fläskfilégryta med kantareller. I love kantareller! Så gott:)

 

I söndags gjorde jag julkort. Har fått en massa beställningar – bland annat från ett företag som ville köpa julkort till alla sina anställda (30 st)! Så jag har klippt och klistrat som tusan i helgen. Även en kund som brukar köpa mycket kort av mig har beställt en massa julkort. Har nästan slut på material hemma nu så jag får nog ta och beställa lite snart igen. Det är knappt så man hinner göra julkort och skicka till sina vänner och släktingar. Känns inte så kul att köpa enkronorsjulkort men i värsta fall får det bli det om jag inte hinner. Tycker ändå jag har varit ute i god tid och börjat med julkort men tiden går så himla fort. Helt galet! Micke och jag var även ute och gick en lång runda i söndags  med Ludde – vi var ute och gick i nästan två timmar! Riktigt härligt! När vi kom hem lagade vi flygande Jacob – blev gott!

 

 

 

Idag har jag jobbat som vanligt. Blev en timmes övertid också – brukar vara mycket att göra på måndagar. Ikväll är Micke iväg och jobbar extra. Jag tänkte passa på att laga vårrullar till mig själv eftersom Micke inte gillar det! Sen blir det en lång runda med Ludde:)

 

Hoppas alla har ”överlevt” veckans första arbetsdag! Nu är vi ett steg närmare helgen:)

 

Kram

Johanna


Bakat lite

Igår blev det bakat lite muffins å cupcakes. Recepten är från Leilas bok "Hello cupcake". Gjorde mazarincupcakes och cupcakes med blåbär! På blåbärsmuffinsen kunde man dock skippat frostingen - blev alldeles för mäktigt. Inte helt lätt att få till frostingen och dekorationerna så det blir snyggt heller - men det blir väl bättre ju mer man övar! Jag brukar bara baka vanliga muffins annars men kul att testa nåt annat ibland också!
 
 
 
Mazarinmuffins
 
 
Blåbärsmuffins! De söta skålarna är köpta på Lagerhaus. Finns i vita också...
 
 
Inte helt lätt att få till en snygg frosting. Men denna blev ändå helt ok:)
 
 
Gillar detta "strösslet"! Köpt på Panduro Hobby.
 
Så nu är frysen full av muffins! Perfekt att ha hemma när man är sugen på nåt gott:)
 
Kram
Johanna

Kanelbullar

 
Det blev minsann hemmabakade kanelbullar idag:)
 
Gott:)
 
 

Kanelbullens dag

Det är väl ingen som har missat att det är kanelbullens dag idag?!

 

Både jag och Micke gillar att baka men vi får nästan aldrig tid över till det. Ikväll har vi i alla fall bestämt oss för att baka kanelbullar. Kör på det vanliga receptet som brukar stå på vetemjölspaketet – de brukar bli goda :)

(bild lånad från google)

 

Blir mina och Mickes kanelbullar lika fina så slänger jag upp en bild på dem sen ikväll:)

 

Kram

Johanna


RSS 2.0